Bănci și Asigurări

Gigantul Amazon se asociază cu banca Goldman Sachs pentru a oferi credite afacerilor mici

Gigantul Amazon se asociază cu banca Goldman Sachs...

Autor: Eduard Ivanovici

03.02.2020, 20:00 383

Goldman Sachs plănuieşte să încheie un parteneriat cu Amazon prin care va oferi credite business-urilor mici din Statele Unite, fapt ce scoate în evidenţă încercările Wall Street-ului de a-şi îndrepta atenţia spre Big Tech.

Grupul bancar a început să dezvolte o serie de tehnologii care îi va permite să ofere credite afacerilor medii şi mici prin intermediul platformei de împrumut din cadrul Amazon, proiectul urmând să intre în efect în luna martie.

Săptămâna trecută, David Solomon, director executiv al Goldman, le-a promis acţionarilor că banca va spori profiturile prin intermediul unor surse noi, precum sectoarele de retail bancar şi de wealth management.

Amazon a înregistrat în 2019 cifre extrem de bune în ceea ce priveşte împrumuturile către business-urile mici, ajungând la 863 mil. dolari. 

Goldman se află în mijlocul unei transformări dramatice, de la un gigant bancar al investiţiilor şi comerţului la un grup tot mai mare de servicii financiare care va concura cu JPMorgan şi Citigroup. În plus, banca a declarat că îşi va îndrepta atenţia spre sectorul de retail bancar şi de cash management prin intermediul noilor tehnologii care reduc substanţial costurile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO