Bănci și Asigurări

Ghid practic publicat de Astra pentru clienţi: Care sunt documentele necesare, care sunt măsurile de protecţie şi cum se poate recupera creanţa de asigurare

Ghid practic publicat de Astra pentru clienţi: Care sunt...

Autor: Greta Bogdan

01.09.2015, 14:01 1196

Autoritatea de Supra­ve­ghere Financiară (ASF) a pus capăt unei istorii de 25 de ani, prin decizia de dizolvare a companiei şi deschidere a procedurii de faliment în cazul Astra Asigurări, compania omului de afaceri Dan Adames­cu, care până acum doi ani era cel mai mare asigurător din piaţă.

Instituţia a publicat un ghid pentru situaţii frecvent întâlnite în cazul Societăţii Asigurare-Reasigurare Astra SA.

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (ASF) a fost constituit prin lege pentru protejarea asiguraţilor, beneficiarilor asigurării, precum şi terţelor persoane păgubite, în cazul în care societatea asiguratoare se află în stare de faliment, informează Astra. 

Destinaţia principală a sumelor, aflate la dispoziţia FGA, este plata indemnizaţiilor/despăgubirilor rezultate din contractele de asigurare facultative şi obligatorii încheiate în condiţiile legii, către creditorii de asigurări îndreptăţiţi ai societăţii de asigurare aflată în faliment.

Vedeţi ghidul complet aici!

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO