Bănci și Asigurări

Georgescu, BNR: Shoppingul excesiv nu îmbunătăţeşte nivelul de trai în mod durabil

Georgescu, BNR: Shoppingul excesiv nu îmbunătăţeşte nivelul de trai în mod durabil

Autor: Claudia Medrega

30.03.2011, 11:22 58

Deficitul cererii interne a generat în mare parte reducerea PIB,dar pe viitor este nevoie de un comportament mai economic şiprevăzător, deoarece "shoppingul excesiv" nu îmbunătăţeşte nivelulde trai în mod durabil, potrivit prim-viceguvernatorului BNR,Florin Georgescu.


Ratele medii de crestere economica in regiune vor fi de 3-4% inanii care vor urma, iar deficitele de cont curent se vor stabilizain jurul a 6% din PIB, a declarat prim-viceguvernatorul BNR.

"Ne aflam la inceputul unui nou ciclu de dezvoltare economica,mai echilibrat in diinamica si mai sanatos pentru societate decatprecedentul. Shopping-ul patimas nu imbunatateste nivelul de traiin mod durabil. Sa ne grabim incet, sa crestem durabil economia", aspus Georgescu la conferinta 'Regandirea afacerilor - plus -valoare in functia financiar - contabila", organizata de ACCA inparteneriat cu Ziarul Financiar.

Georgescu a amintit una dintre lectiile fundamentale ale crizeieste faptul ca nu orice supliment de crestere economica este de bunaugur pentru prosperitatea de ansamblu pe term lung.

"Cresterea PIB peste nivelul sau potential determinat de volumulsi calitatea factorilor de productie de care dispune o tara este unsemnal supraincalzire, risca sa amplice vulnerabilitatea la socuriexterne, deficitul extern se adanceste, datoria publicacreste".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO