Bănci și Asigurări

Generali Asigurari a raportat incasari de 76 mil. euro in opt luni

13.09.2007, 18:17 9

Compania de asigurare Generali a subscris in primele opt luni prime brute de 75,9 mil. euro (250 mil. lei), in crestere cu 45% (in euro) fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Afacerile Generali au incetinit usor fata de perioada primului semestru, in care compania raportase o crestere de 50% in euro.
Cresterea businessului a fost mai puternica pe zona de asigurari de viata (58% in primele opt luni). Compania a subscris prime de 7,5 mil. euro din contracte de asigurare de viata individuale si 1,4 mil. euro din asigurari de grup si polite de asigurare de viata cu economii (unit-linked).
Pe asigurari generale, cresterea la opt luni a fost de 42%, pana la 64,8 mil. euro. Cele mai vandute polite ale companiei au fost asigurarile auto, urmate de cele de cladiri. Tudor Moldovan, directorul general al companiei, spune ca in primele opt luni compania a realizat deja 87% din bugetul planificat pe tot anul.
Cea mai recenta miscare a Generali a fost lansarea societatii de administrare de pensii private obligatorii (pilonul II), Generali Fond de Pensii. Compania vizeaza atragerea a 300.000 de clienti, adica o cota de piata de 10%-12%.
"Suntem singura companie care ofera un fond de pensii private obligatorii cu un profil de risc dinamic, orientat catre randamente competitive", spune Ioan Vreme, directorul Generali Fond de Pensii. Intr-adevar, dintre cele 13 fonduri de pensii obligatorii autorizate pana in prezent, Generali este singurul cu un profil de risc ridicat, restul de 12 avand un profil de risc mediu. Fondul administrat de Generali va investi 36% din active in actiuni listate (conform portofoliului-tinta, in conditii normale de piata), ponderea investitiilor pe burse putand varia intre 15% si 50%.
In structura portofoliului-tinta sunt cuprinse investitii in proportie de 55% in instrumente cu risc scazut (titluri de stat si obligatiuni straine). Forta de vanzare proprie a companiei pentru pensiile obligatorii va consta in 7.000 de agenti.
Campania de vanzare a pensiilor private obligatorii incepe pe 17 septembrie.
Toti salariatii sub 35 de ani sunt obligati sa adere la un fond de pensii private pana pe 17 ianuarie 2008, in timp ce salariatii cu 35-45 de ani pot adera doar daca doresc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO