Bănci și Asigurări

Generali, 76.000 de semnaturi la pensii in 10 zile

28.09.2007, 18:56 16

Generali Fond de Pensii, una dintre cele 17 companii de administrare a fondurilor de pensii private obligatorii (pilonul II), a obtinut in primele zece zile de vanzare a acestor produse 76.000 de semnaturi. Compania lucreaza in prezent cu o forta proprie de vanzare de aproape 9.500 de agenti de marketing, dar si cu aproximativ 20 de brokeri de pensii.
"Vanzarile sunt peste asteptari, cel putin in aceasta perioada", a declarat pentru ZF Ioan Vreme, directorul general al companiei. La finalul celor patru luni de vanzare initiala, Generali spera sa adune peste 300.000 de clienti, adica aproximativ 12% din numarul total de clienti.
Fondul administrat de Generali, denumit Aripi, este singurul dintre cele 17 fonduri de pensii obligatorii de pe piata cu un profil ridicat de risc, celelalte 16 avand un profil de risc mediu. Fondul Generali va investi 55% din activele clientilor sai in instrumente de risc scazut (titluri de stat si obligatiuni ale institutiilor financiare internationale), 36% in actiuni listate la burse si restul in alte instrumente financiare.
Generali este unul dintre putinii administratori de pe piata care a raportat numarul de contracte semnate. Deocamdata, cele mai mari cifre le-a raportat ING Fond de Pensii, care a obtinut in prima saptamana peste 178.000 de semnaturi. Aviva Pensii a obtinut 65.000 de semnaturi in prima saptamana.
De asemenea, cei mai mari brokeri de pe piata au depasit impreuna 110.000 de semnaturi in prima saptamana de vanzare: FinCop a obtinut peste 40.000 de acte semnate, iar Brokerpool Cluj a obtinut circa 72.500. Brokerii vand produsele mai multor administratori, asa ca vanzarile acestora se vor regasi in final in portofoliile mai multor companii de administrare. Deocamdata, acestea sunt singurele rezultate partiale raportate de companiile de administrare.
Numarul de semnaturi este insa doar partial relevant din cauza procedurii de validare a participantilor. In cazul in care un client semneaza cu doua companii de administrare, el are toate sansele sa ajunga in procedura de redistribuire (loterie) de la finalul celor patru luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO