Bănci și Asigurări

GE Money creste cu 37% pe leasing

01.08.2008, 19:05 21

Motoractive Leasing, companie a gigantului american GE Money, a acordat finantari de 110 mil. euro in primul semestru, cresterea fata de aceeasi perioada a anului trecut fiind de 37%. Numarul contractelor din portofoliul companiei a ajuns la 27.000, circa 5.000 fiind incheiate in prima jumatate a acestui an.
Jumatate din finantarile acordate de Motoractive au fost pentru autoturisme, 25% pentru vehicule comerciale usoare, iar restul de 25% pentru echipamente si vehicule comerciale grele.
"Valoarea finantarilor acordate pentru achizitionarea de echipamente si camioane aproape s-a dublat anul trecut comparativ cu 2006 si a continuat sa creasca si in acest an. Anul acesta intentionam sa ne consolidam pozitia pe piata leasingului auto si pe cea a echipamentelor si sa ne orientam mai mult spre clienti persoane fizice", afirma Felicia Relenschi, directorul general al Motoractive Leasing. In prezent, clientii persoane fizice reprezinta 21% din portofoliu, restul fiind persoane juridice.
Compania intentioneaza sa se dezvolte si pe segmentul vehiculelor second hand si a lansat un produs cu o perioada de finantare de sase ani pentru achizitia de autoturisme si vehicule comerciale usoare. De asemenea, Motoractive va extinde perioada de finantare pentru echipamente si vehicule comerciale grele. Pentru acest an, bugetul companiei prevede o valoare a finantarilor acordate de 240 de milioane de euro, ceea ce ar insemna o crestere de 25% comparativ cu 2007.
Motoractive Leasing a fost preluata la sfarsitul anului 2006 de GE Money, divizia de finantari de retail a americanilor de la General Electric. In cadrul unei tranzactii de 140 mil. euro, GE Money a mai cumparat Domenia Credit si Ralfi IFN, companii care vand credite ipotecare, respectiv de consum, ultima functionand sub brandul Estima Finance. De la mijlocul lunii iunie, cele trei companii activeaza sub brandul GE Money, insa juridic sunt in continuare entitati separate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO