Bănci și Asigurări

Garanti Leasing negociază cu IFC o linie de credit de 7 milioane de euro pentru finanţarea IMM-urilor

Garanti Leasing negociază cu IFC o linie de credit de 7...

Autor: Razvan Voican

16.07.2014, 00:00 101

Boardul IFC – divizia de investiţii a Băncii Mondiale, ar urma să discute luna viitoare acordarea unei linii de credit de 7 mil. euro companiei Garanti Leasing (fosta Motoractive), principalii beneficiari vizaţi fiind clienţii din categoria IMM-urilor. De asemenea, o tranşă de 4 mil. euro ar urma să fie alocată investiţiilor în energie regenerabilă şi în creşterea eficienţei energetice. Acesta ar fi primul proiect pentru IMM-uri şi energie regenerabilă derulat de IFC cu o companie de leasing locală.

Creditele acordate din banii IFC vor putea avea scadenţe mai lungi, de circa 5 ani, care acoperă mai bine nevoile de finanţare a proiectelor de energie regenerabilă şi de creştere a eficienţei energetice. Înfiinţată în 1998, Motoractive a luat numele Garanti Leasing în 2011, iar la sfârşitul anului trecut avea o cotă de piaţă de 4,2%. Este controlată de grupul turc Garanti care deţine şi banca locală cu acelaşi nume. La sfârşitul lunii mai din acest an Garanti Bank ajunsese la o cotă de piaţă de 2,2% după active, fiind unul dintre puţinii jucători în creştere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO