Bănci și Asigurări

Garanti începe să emită carduri de debit cu cip

Autor: Ciprian Botea

25.10.2011, 00:00 133

Garanti Bank, subsidiara locală a unuia dintre cele mai mari grupuri financiare din Turcia, a început să emită carduri de debit cu cip, care oferă mai multă siguranţă utilizatorilor, iar treptat întregul portofoliu de carduri cu bandă magnetică va fi migrat la această tehnologie.

"Noul card va păstra caracteristicile principale ale cardului de debit anterior, însă va asigura în plus clienţilor o mai bună protecţie împotriva tentativelor de fraudă", a declarat Ilgaz Kaya, directorul de marketing al Garanti Bank. Cardurile de credit erau emise deja sub tehnologia cip.

Cardurile cu cip vor fi emise iniţial clienţilor noi şi clienţilor ale căror carduri trebuie reînnoite. O a doua etapă va începe însă în luna decembrie şi presupune înlocuirea treptată a tuturor cardurilor emise anterior. De asemenea, cardurile de debit nu vor mai fi emise sub sigla Maestro, ci sub sigla MasterCard.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO