Bănci și Asigurări

Garanti Bank şi-a majorat capitalul cu 22 milioane de euro

Ufuk Tandoğan, CEO al Garanti Bank România

Ufuk Tandoğan, CEO al Garanti Bank România

Autor: Anelis Baciu

28.06.2016, 09:58 320
Garanti Bank, a zece cea mai mare bancă din piaţa locală în funcţie de active, a finalizat procesul de majoarea a capitalului cu suma de 22,3 milioane de euro (100 mil. lei), capitalul suplimentar fiind destinat dezvoltării organice a băncii.
 
“Garanti Bank şi-a asumat un angajament pe termen lung pe piaţa locală, iar obiectivul nostru este să ne continuăm ascensiunea”, a declarat Ufuk Tandoğan, CEO al Garanti Bank România.
 
Înainte de majorare Garanti Bank, deţinută de grupul turc cu acelaşi nume, avea un capital de 1,1 miliarde de lei (250 mil. euro), ceea ce înseamnă că în prezent capitalul social a ajuns la 1,2 miliarde de lei (270 mil. euro).
 
Recent, conducerea din Turcia a Garanti s-a aflat la Bucureşti pen­tru a analiza operaţiunile din România şi pentru a discuta oportunităţi de dezvoltare.
Garanti Bank România a crescut or­ganic în criză, reuşind să ajungă la o cotă de piaţă de 2,54% anul trecut şi active de 8,6 miliarde de lei (2 mld. euro), fapt care i-a permis să intre în top zece în sistemul bancar.
 
BNR a cerut băncilor să-şi reanali­ze­ze portofoliile de credite şi provizioanele con­stituite, criteriile de evaluare fiind mult mai dure. De asemenea, BNR a cerut băncilor să evalueze impactul legii dării în plată şi să reclasifice creditele care intră în această categorie. Ca ur­ma­re a acestor operaţiuni, multe bănci va tre­bui să-şi mărească provizioanele şi să vină cu un capital suplimentar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO