Bănci și Asigurări

Garanti Bank, creditată cu 35 milioane euro pentru finanţarea IMM-urilor

Garanti Bank, creditată cu 35 milioane euro pentru...

Autor: Raluca Ghinea

16.06.2014, 12:49 136

"Încurajarea participării femeilor în sectorul privat din România oferă o mai mare putere de decizie femeilor şi poate valorifica un potenţial de dezvoltare avansată neexploatat până acum. Prin parteneriatul nostru cu Garanti Bank România, ne asigurăm că firmele mici şi femeile antreprenor vor continua să aibă acces la fondurile necesare pentru dezvoltarea lor", a declarat luni într-un comunicat K. Aftab Ahmed, director IFC pentru Instituţii Financiare şi Grupuri cu Capital Privat.

Acesta este al doilea împrumut IFC primit de Garanti Bank pentru femeile antreprenor din România, după ce în 2012, a atras 22,5 milioane euro pentru a credita peste 160 de IMM-uri din industria textilă, comerţ, construcţii, turism şi servicii.

"Prin acordarea de împrumuturi în acest sector dorim să sporim dezvoltarea, creşterea competitivităţii şi să ajutăm la depăşirea obstacolelor cu care se confruntă aceste organizaţii în mediul economic dificil din momentul de faţă", a afirmat Ufuk Tandogan, CEO Garanti Bank România.

În România sunt peste 400.000 de femei antreprenor, reprezentând 36% din acţionarii şi asociaţii firmelor locale.

Garanti Bank are în portofoliu 25.000 de întreprinderi mici.

IFC a investit în România 2,2 miliarde dolari din 1990.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO