Bănci și Asigurări

Garanti Bank anunţă că are probleme tehnice: sunt indisponibile mobile banking, plăţile, website-ul

Garanti Bank anunţă că are probleme tehnice: sunt...

Autor: Departamentul Economic

28.10.2019, 15:42 7490

Garanti Bank anunţă, într-o postare pe Facebook, că din cauza unor probleme tehnice sunt indisponibile momenta internet si mobile banking, website garantibank.ro si bonuscard.ro, precum si platile de e-commerce.

Clientii pot folosi în continuare cardurile emise de banca pentru a efectua plati, ATM-urile Garanti Bank sunt, de asemenea, functionale, iar toate serviciile puse la dispozitie in agentii sunt in continuare disponibile.

Comisionarea operaţiunilorefectuate în agenţii va fi conform tarifarii prin internet si mobile banking, precizează instituţia.

În Turcia, banca Garanti BBVA şi compania de telecomunicaţii Türk Telekom sunt afectate de atacuri cibernetice care au început pe 27 octombrie, anunţă publicaţia Hurriyet.

"Ne-am confruntat cu un cyberattack la care echipele noastre de securitate cibernetică au răspuns imediat şi au fost respinse", a declarat Yusuf Kıraç, responsabilul tehnologic principal la Türk Telekom, într-o declaraţie din 28 octombrie.

„Serviciile noastre funcţionează normal. În ceea ce ne priveşte, alţi operatori şi furnizori de servicii, care au fost vizaţi de atac, efectuează lucrările necesare”, a menţionat oficialul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO