Bănci și Asigurări

Garanti Bank a urcat anul trecut în top 10 al celor mai mari bănci din România

Garanti Bank a urcat anul trecut în top 10 al celor mai...

Autor: Claudia Medrega

26.02.2016, 14:07 1590

Activele Garanti Bank s-au majorat anul trecut cu 16% la 10,8 mld. lei, banca urcând pe locul 10 în topul sistemului bancar după active, a declarat Bogdan Neacşu, vicepreşedinte al băncii.

La sfârşitul anului 2014, Garanti Bank se plasa pe locul 13 în claasamentul băncilor după active.

„La sfârşitul anului 2015, Garanti a urcat pe locul 10 în sistemul bancar după active. Activele au crescut cu 16%. Mare parte din activitatea de creditarea a fost în special pe segmentul corporate şi IMM-uri”, a spus Neacşu.

Profitul băncii a fost anul trecut în jur de 60-70 mil. lei, potrivit lui Neacşu.

Garanti este una dintre puţinele bănci care au crescut în ultimii ani, în contextul în care mulţi jucători străini îşi reduc prezenţa.

Garanti Bank România s-a dezvoltat la începutul anilor 2000 ca bancă universală, a obţinut licenţa de la BNR şi a trecut de la statutul de sucursală a unei bănci străine la cel de bancă locală. În 2010 a preluat integral businessul americanilor de la GE Money, adică trei instituţii financiare nebancare - Motor­ac­tive, Domenia şi Ralfi, care au preluat ulterior numele Garanti şi au conturat astfel o structură de grup financiar care acoperă toate pieţele principale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO