Bănci și Asigurări

Garanti Bank a împrumutat peste 77 de milioane de euro pentru a acorda credite firmelor

Garanti Bank a împrumutat peste 77 de milioane de euro...

Autor: Alina Botezatu , Mediafax

27.12.2018, 17:47 658

Garanti Bank a anunţat, joi, pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), că a semnat două acorduri de împrumut, iar sumele le va folosi pentru a finanţa proiecte din industria de energie sustenabilă şi întreprinderile mici şi mijlocii.

Unul dintre acorduri l-a semnat cu International Finance Corporation (membră a Grupului Băncii Mondiale). Valoarea acestuia se ridică la 55 de milioane de euro, fiind accesat pentru a finanţa producătorii de energie sustenabilă, producătorii şi furnizorii de echipamente sau produse din domeniul energiei sustenabile.

„Din suma totală, cel puţin 50% vor fi utilizaţi pentru finanţarea proiectelor eligibile de energie sustenabilă”, au precizat reprezentanţii Garanti Bank.

Cel de-al doilea împrumut a fost accesat de la Banca Europeana de Investiţii. În valoare de 22,3 de milioane de euro, acesta a fost luat cu scopul de a finanţa întreprinderile mici şi mijlocii româneşti (70%) şi companiile mijlocii (30%).

„Din suma totală, cel puţin 5 milioane de euro vor fi destinate creditării companiilor deţinute sau gestionate de către femei”, au adăugat reprezentanţii Garanti Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO