Bănci și Asigurări

Garanta si-a crescut veniturile cu 130%, pe asigurari de credit

05.02.2007, 17:10 15

Garanta Asigurari, companie membra a grupului financiar elen National Bank of Greece, a subscris in 2006 prime brute in valoare de 91,13 mil. lei (26 mil. euro), in crestere cu 130% in lei fata de nivelul inregistrat in anul anterior, ca urmare a dezvoltarii activitatii de asigurare de credit.
"Pentru 2006 estimam un profit de 10,54 mil. lei (3 mil. euro), de zece ori mai mult decat in 2005. Factorii care au determinat acest rezultat au fost cresterea liniilor cu un grad mare de profitabilitate precum asigurarea personala (viata si accident) si cresterea ponderii asigurarilor de credit", a declarat Gerasimos Gazis, director general Garanta.
Politele din portofoliul Garanta care au inregistrat anul trecut cele mai mari ritmuri de crestere au fost asigurarile de credit cu 189,76% si asigurarile de viata cu 141,7%.
Compania a platit in 2006 indemnizatii in valoare de 50,5 mil. lei (14,3 mil. euro), in special pe asigurari de credit si asigurari auto. "Estimam ca in 2007 vom atinge cel putin acelasi nivel al primelor brute subscrise ca in 2006 deoarece credem ca activitatea de creditare nu va inregistra acelasi nivel de crestere ca in 2006 si pentru ca anul acesta ne vom concentra in principal catre consolidarea portofoliului rezultat in urma fuziunii cu NBG Insurance", a mai spus Gazis. Garanta, controlata de asiguratorul elen Ethniki Asfalistiki, parte a grupului financiar National Bank of Greece, este in proces de fuziune cu NBG Insurance (fosta Alpha Insurance), societate cumparata de grup la sfarsitul anului 2005.
"In 2007 ne vom concentra asupra procesului de fuziune pentru a obtine o tranzitie usoara cu un impact negativ minim asupra angajatilor si clientilor. Toate produsele si procedurile vor fi revizuite pentru a obtine eficacitate maxima si satisfactia clientilor", a afirmat directorul general Garanta. Compania are o cota de piata de 1,65% si estimeaza un nivel asemanator si pentru acest an.
Gazis crede ca din 2007, odata cu aderarea Romaniei la UE, multi asiguratori mari la nivel international vor incepe sa opereze pe piata. "Cu siguranta vor avea loc multe fuziuni si achizitii, iar pe termen mediu o concentrare va avea loc, creand probleme micilor companii de asigurare", spune Gazis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO