Bănci și Asigurări

Garanta Asigurări a plasat 90% din depozitele din portofoliu la băncile greceşti

Autor: Anelis Baciu

09.08.2012, 00:09 728

Garanta, companie a grupului financiar elen National Bank of Greece (NBG) care controlează şi Banca Românească, avea la finalul anului trecut depozite de 43 milioane de lei (circa 10 mil. euro) la băncile cu acţionariat elen, reprezentând 90% din totalul depozitelor din portofoliul de investiţii financiare al asigurătorului.

Depozite de circa 19 milioane de lei erau plasate la Banca Românească, sume importante fiind plasate şi la Piraeus Bank, Alpha Bank şi Bank of Cyprus. Băncile elene oferă printre cele mai mari dobânzi de pe piaţă. Depozitele bancare aveau la finalul anului trecut ponderea cea mai mare în portofoliul investiţional al companiei, de 63% din total. Plasamentele investiţionale ale Garanta ajungeau la 87 milioane de lei în decembrie 2011, în scădere cu 15%.

Randamentul mediu al portofoliului de depozite a scăzut de la 7,45% la 5,13% în 2011,potrivit raportului anual publicat de companie. Garanta este una dintre puţinele companii de pe piaţa asigurărilor din România care au obţinut profit în anul trecut. Câştigul net al Garanta Asigurări a fost de aproape un milion de lei în 2011, în coborâre cu 74% faţă de anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO