Bănci și Asigurări

Francezii de la SocGen, proprietarii BRD în România, au raportat pierderi surprinzătoare de 326 mil. euro în T1. Acţiunile scad cu 7% la Paris

Francezii de la SocGen, proprietarii BRD în România, au...

Autor: Alex Ciutacu

30.04.2020, 14:48 400

Societe Generale, grupul francez care controlează BRD pe piaţa locală, a raportat pierderi suprinzătoare în primul trimestru din 2020, după ce câştigurile diviziei de trading au scăzut cu 99% din cauza volatilităţii din pieţele bursiere, iar banca a fost nevoită să formeze provizioane de 820 milioane euro pentru împrumuturile neperformante, potrivit Bloomberg.

Acţiunile SocGen se tranzacţionau la 14,4 euro per acţiune pe bursa din Paris, joi, la ora 14.40 (n.r: ora României), în scădere cu 7,2%, la o valoare de piaţă de circa 12,4 miliarde euro.

Veniturile înregistrate din tranzacţionarea de acţiuni şi din servisarea fondurilor de tip hedge fund au scăzut cu 99% la 9 milioane de euro în primul trimestru din acest an, contribuind la o un declin de 40% a businessului de trading, a anunţat grupul francez care controlează a treia cea mai mare bancă din România.

SocGen a raportat pierderi de 326 milioane euro, faţă de un profit de 686 milioane euro în urmă cu un an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO