Bănci și Asigurări

Francezii de la BNP pun un roman la sefia Cetelem

04.09.2008, 18:58 48

Francezii de la Cetelem, cea mai mare companie de credite de consum, au numit un roman la conducerea operatiunilor locale, dupa ce timp de mai multi ani afacerea s-a aflat in mainile un expat.
Noul CEO al Cetelem este Daniel Boaje, fostul director adjunct al companiei, care il inlocuieste pe francezul Philippe Foursy, dupa ce a acesta a preluat conducerea BNP Personal Finance din Maroc. Cetelem este detinuta de gigantul francez BNP Paribas, care mai detine o companie de asigurari (Cardif) si doua companii de leasing (BNP Lease Group si Arval) pe piata locala. In ultima perioada este vizibila in piata tendinta multinationalelor de a numi manageri romani in locul expatilor, cel mai recent exemplu fiind ING Asigurari, liderul pietei asigurarilor de viata. Aici conducerea a fost preluata luna trecuta de Cornelia Coman, fostul director adjunct al companiei, care l-a inlocuit pe olandezul Bram Boon.
Boaje, 38 de ani, a intrat in Cetelem in 2004, pe vremea cand compania se numea Credisson si era detinuta de omul de afaceri Florin Andronescu. Prima functie a fost cea de director de operatiuni. In 2005 Credisson a fost cumparata de banca franceza BNP Paribas, iar in anul urmator Boaje a devenit director general adjunct. Inainte de a veni la Credisson, Boaje a lucrat timp de zece ani la McDonald's, in perioada 1994-2004. A facut parte din prima echipa de manageri a lantului de restaurante de tip fast-food, ca manager de restaurant, ultima pozitie ocupata in companie fiind cea ce director de operatiuni.
Cetelem este in prezent cea mai mare companie de credite de consum din Romania, cu un sold al imprumuturilor de 264 mil. euro (960 mil. lei) dupa primul semestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO