Bănci și Asigurări

Francezii de la AXA ţintesc câteva mii de clienţi locali printr-o poliţă de sănătate cu acoperire internaţională vândută prin brokerul Leader Team

Francezii de la AXA ţintesc câteva mii de clienţi...

Autor: Anelis Baciu

30.05.2019, 00:05 375

AXA va emite poliţele şi va gestiona despăgubirile prin intermediul unei companii din Irlanda - AXA Global Healthcare Irlanda, înfiinţată în ianuarie 2019 ca urmare a deciziei Marii Britanii de a ieşi din Uniunea Europeană.

Grupul francez AXA, care a vândut operaţiunile locale în urmă cu trei ani către grupul austriac VIG, vrea să atragă câteva mii de clienţi locali cu venituri peste medie printr-o asigurare de sănătate cu acoperire internaţională şi decontare directă vândută prin brokerul Leader Team. AXA propune persoanelor fizice din România cinci pachete de asigurare ale căror tarife cresc progresiv odată cu acoperirile incluse şi limitele de despăgubire. Preţurile pornesc de la circa 700 de euro pe an pentru un adult şi 450 de euro pe an pentru copii pentru poliţele care acoperă doar partea de spitalizare şi inter­venţii chirurgicale în limita a 125.000 de euro.

Pachetul care cuprinde atât partea de spitalizare, cât şi de ambulatoriu costă, de exemplu, pentru o persoană în vârstă de 35 de ani circa 2.000 de euro pe an. În acest caz limita de despăgubire ajunge la 1,9 milioane de euro. Limita maximă de despăgibire ajunge la circa 6,4 milioane de euro în cazul celei mai complexe poliţe, iar preţurile la circa 5.000 de euro pe an, aceste poliţe rivalizând cu cele oferite de britancii de la Bupa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO