Bănci și Asigurări

Fostul bancher de la Barclays nu va depune mărturie în procesul de fraudă din Qatar

Fostul bancher de la Barclays nu va depune mărturie în...

Autor: Mircea Nica

22.01.2020, 00:00 195

Richard Boath, fostul executiv al băncii britanice Barclays, nu va depune mărturie în procesul din Marea Britanie, în care el şi alţi doi colegi sunt acuzaţi că au ascuns plăţi către Qatar, ca o măsură de siguranţă în timpul crizei financiare din 2008, conform Bloomberg. 

Fostul executiv Barclays, în vârstă de 61 de ani, a condus grupurile subsidiarelor Barclays din Europa împreună cu fostul şef din Orientul Mijlociu Roger Jenkins şi fostul şef al investiţiilor Tom Kalaris. Cei trei se confruntă cu acuzaţii de fraudă a unor informaţii pe care le-au prezentat pieţei când banca Barclays a securizat 11,2 miliarde de lire sterline (14,6 mld. dolari) ca bani de urgenţă în perioada de apogeu a prăbuşirii pieţelor.

Oficialii din Marea Britanie sunt de părere că bancherii au folosit un serviciu denumit Acorduri de Servicii de Consultanţă pentru a ascunde 322 milioane de lire sterline care au fost înregistrate ca şi comisioane de investiţii în Qatar. Jenkins şi Kalaris au depus mărturie în Londra luna trecută în care au negat acuzaţiile. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO