Bănci și Asigurări

Formular unic si pentru extrasul de cont

11.08.2004, 00:00 147

Extrasul de cont pentru cardurile de credit pe care clientii bancilor il primesc lunar va capata o noua forma, de formular unic.
Ministerul Finantelor Publice a aprobat, prin Ordinul 1060, publicat in Monitorul Oficial nr. 703 din 4 august, anumite formulare specifice cu regim special privind activitatea financiara si contabila precum si normele privind intocmirea si utilizarea acestora.
"In privinta extrasului de cont aferent unui card de credit, legiuitorul vine cu o serie de noutati insa cea mai surprinzatoare dintre ele este introducerea unor campuri distincte pentru rata dobanzii aferenta unei tranzactii de retragere de numerar si rata dobanzii in cazul unei tranzactii de cumparare. Nu intelegem logica introducerii acestor sectiuni intrucat rata dobanzii este aceasi indiferent de tipul tranzactiei efectuate, diferit fiind doar comisionul perceput de banca la o retragere de numerar sau plata la comerciant", apreciaza analistii site - ului dedicat platilor electronice "www.no-cash.ro".
Formularul va mai contine campuri prin care se vor evidentia suma minima care trebuie platita, scadenta si limita de credit, valorile soldul initial si a celui final.
In normele de intocmire si utilizare a "formularului extras card credit", acesta este definit ca document justificativ de inregistrare in contabilitate, cu regim special de tiparire, inseriere si numerotare, intocmit manual sau cu ajutorul tehnicii de calcul, in doua exemplare. Formularul serveste ca document de informare a detinatorului de card, persoana fizica, asupra platilor si retragerilor in numerar efectuate in luna precedenta si inregistrate in sistem pana la data extrasului, precum si a sumei minime de plata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO