Bănci și Asigurări

Fondurile de pensii ale NN, prin care sunt administrate contribuţiile ale circa 2 milioane de salariaţi, îşi majorează deţinerea la 10% din MedLife, investiţie de 83 mil. lei

Fondurile de pensii ale NN, prin care sunt administrate...

Autor: Liviu Popescu

12.03.2020, 15:49 548

Fondurile de pensii ale NN au raportat joi o deţinere de 10,2% din drepturile de vot ale furnizorului de servicii medicale private MedLife (M), ceea ce înseamnă că au ajuns la o investiţie de circa 83 de milioane de lei la această companie, arată calculele realizate de ZF pe baza datelor publicate la bursă. Săptămâna aceasta NN a raportat acelaşi prag de deţinere şi la Fondul Proprietatea.

Tranzacţia prin care fondurile de pensii ale NN, prin intermediul cărora sunt administrate contribuţiile ale circa 2 milioane de salariaţi, au trecut de acest prag la MedLife a fost încheiată pe 6 martie 2020, ceea ce înseamnă că vânzători au fost fraţii Marcu, arată datele ZF. La precedenta raportare fondurile de pensii ale NN aveau 6,4% din MedLife.

Mihai Marcu, director general al furnizorului de servicii medicale private MedLife, şi Nicolae Marcu, fratele acestuia şi unul dintre acţionarii companiei, au vândut vinerea trecută 450.000 de acţiuni M pentru aproximativ 16,6 milioane de lei (3,5 mil. euro), arată datele agregate de ZF. Astfel, Mihai Marcu a ajuns de la o deţinere de 17,6% la 16,5% iar Nicolae Marcu de la 12,15% la 11,1%.

MedLife are o capitalizare de 771 mil. lei iar joi după-amiază acţiunile se tranzacţionau în scădere cu 10% pe o piaţă cu scăderi pe linie ale acţiunilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO