Bănci și Asigurări

Fondurile de pensii administrate de Allianz Ţiriac au ajuns la o deţinere de 5,05% din capitalul Fondului Proprietatea

Fondurile de pensii administrate de Allianz Ţiriac au...

Autor: Roxana Rosu

02.07.2019, 09:34 322

Fondurile de pensii administrate de Allianz Ţiriac au ajuns la o deţinere de peste 5% din capitalul Fondului Proprietatea, potrivit raportărilor la BVB ale Franklin Templeton, administratorul FP.

Astfel, la 28 iunie, Fondul de Pensii Administrat Privat AZT Viitorul Tau, Fondul de Pensii Facultative AZT Moderato şi Fondul de Pensii Facultative AZT Vivace deţineau în comun un număr de 359,22 milioane drepturi de vot, reprezentând 5,05% din totalul drepturilor de vot în Fondul Proprietatea.

De asemenea, acţionarii FP au aprobat noul mandat al Franklin Templeton International Services, în calitate de administrator unic, începând cu data de 1 aprilie 2020, pentru o durata de 2 ani.

Acţionarul principal al FP este The Bank of New York Mellon, cu 28,7% din capital, iar Fondul Proprietatea SA deţine 16%.

De la începutul anului, acţiunile FP se tranzacţionează în creştere cu 19%, pe un rulaj de 596 mil. lei, emitentul ajungând la o capitalizare de 9,55 mld. lei. În şedinţa de luni, titlurile Fondului au închis în scădere cu 1,87%, la 1,05 lei. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO