Bănci și Asigurări

​Fondul Proprietatea a împrumutat un miliard de lei pe un an de la BRD pentru răscumpărarea de acţiuni

​Fondul Proprietatea a împrumutat un miliard de lei pe...

Autor: Liviu Popescu

05.07.2016, 11:20 585

Fondul Proprietatea, emitent cu active de 11,5 miliarde de lei, a încheiat un contract de credit de tip revolving pe un an de la BRD, a doua bancă din sistem, pentru o sumă maximă angajantă de un miliard de lei (221 mil. euro).

“Scopul acestei facilităţi de credit îl reprezintă unul general corporativ, ce include programe de răscumpărare, dar exclude însă folosirea acestuia în scopuri investiţionale, şi este menită a înlocui aranjamentul de finanţare anterior încheiat de către Fond cu Citibank Europe Plc.”, se menţionează în comunicatul pe bursă.

Recent, Fondul Proprietatea şi-a lichidat deţinerile la subsidiarele E.ON România şi este posibil să fi încasat aproximativ 573 mil. lei, adică un discount de 10% din cât estima fondul în raportul pe 2015 deţinerile.

ZF a scris recent că Fondul Proprietatea ar putea să demareze o ofertă accelerată de răscumpărare a acţiunilor având în vedere cash-ul obţinut în urma tranzacţiei cu E.ON.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO