Bănci și Asigurări

Fondul olandez I3CP vrea în continuare să cumpere City Insurance. Investitorul a spus pentru ZF că a transmis autorităţilor documentele necesare pentru a asigura cerinţele de capital

Fondul olandez I3CP vrea în continuare să cumpere City...

Autor: Mircea Nica

09.09.2021, 15:28 5097

Matt Fairfield, reprezentantul fondului olandez I3CP, susţine că vor să continue discuţiile pentru achiziţia companiei City Insurance, dar pe de altă parte, ASF a spus că nu la data de 6 septembrie 2021, ora 24:00, nu a intrat capitalul necesar pentru restabilirea cerinţelor minime. Mai jos aveţi răspunsurile fondului olandez la întrebările ZF.

Care este situaţia privind achiziţia companiei City Insurance?

În timp ce vorbim, am transmis autorităţilor documentele necesare pentru a asigura conformitatea cu cerinţele de capital, precum şi documentele necesare pentru obţinerea aprobării schimbării controlului. Deci, aş spune că ne-am terminat treaba şi acum lucrăm cu reprezentanţii FGA şi FSA pentru a finaliza schimbarea controlului.

Veţi oferi capitalul necesar companiei, pentru ca aceasta să nu intre în faliment?

Categoric! În ultimele luni, am lucrat intens cu avocaţii, consilierii şi partenerii noştri internaţionali pentru a pune în aplicare o soluţie puternică de capital şi continuăm să lucrăm la asigurarea lichidităţilor necesare pentru ca City Insurance îşi continuă prezenţa pe piaţa din România.

Care este principalul interes al fondului privind achiziţia City Insurance?

În primul rând, aş dori să comunic tuturor că suntem pe deplin conştienţi de istoria City Insurance şi că ne-am angajat să preluăm controlul companiei, să-i întărim poziţia financiară actuală şi să o dezvoltăm către noi obiective. În al doilea rând, dorim ca City Insurance să devină un jucător strategic al I3CP Holding B.V. în Europa Centrală şi de Est.

Care sunt obiectivele I3CP pe piaţa din România?

Aşa cum am menţionat anterior, ne propunem să dezvoltăm o companie de asigurări strategică în regiunea europeană. Mai mult, obiectivul nostru este să continuăm să fim un jucător de încredere pe piaţa din România, cu soluţii personalizate şi eficiente pentru clienţii săi. Pentru Biserica Ortodoxă Greacă responsabilitatea socială corporativă este o chestiune importantă de abordat, astfel City Insurance va fi un alt promotor pe aceste teme.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO