Bănci și Asigurări

Fondul de Garantare a Asiguraţilor poate trece la despăgubiri în cazul falimentului societăţii de asigurări Carpatica Asig SA

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) anunţă că a luat act de rămânerea definitivă, prin neapelare, a Hotărârii nr. 132/16.02.2017 privind deschiderea procedurii de faliment împotriva societăţii Carpatica Asig SA şi că va demara plăţile către creditorii de asigurări ai societăţii.

Sentinţa a fost emisă de Tribunalul Sibiu Secţia a II-a Civilă, de Contencios Admi­nistrativ şi Fiscal şi publicată în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 4791 din data de 9 martie 2017.

Potrivit art. 266 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, sunt întrunite condiţiile pentru ca FGA să poată demara efectuarea plăţilor către creditorii de asigurări ai Carpatica Asig SA - în faliment - care au dosare aprobate la plată de către Comisia Specială a Fondului.

„În vederea încasării indemni­zaţiilor/des­pă­gubirilor, orice persoană care pretinde un drept de creanţă de asigurări împotriva asigurătorului în faliment poate formula o cerere motivată în acest sens, adresată fondului în termen de 90 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului, respectiv până la data de 8 iunie 2017 sau de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior, potrivit art 14. alin (1) din Legea nr 213/2015“, precizează FGA într-un comunicat.

 

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.