Bănci și Asigurări

Fitch îmbunătăţeşte ratingul individual al Credit Europe Bank, de la "D" la "C/D"

09.08.2010, 14:21 34

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a îmbunătăţit de la"D" la "C/D" calificativul individual al Credit Europe Bank NV,prezentă şi în România, considerând că instituţia de credit poaterăspunde rapid la înrăutăţirea condiţiilor economice de peprincipalele pieţe, informează Mediafax Business.

Agenţia a confirmat, totodată, ratingul datoriilor pe termenlung la "BB", cu perspectivă stabilă, calificativul datoriilor petermen scurt la "B" şi ratingul de sprijin la "5".

"Îmbunătăţirea ratingului individual reflectă capacitateaconducerii de a reacţiona rapid la înrăutăţirea condiţiiloreconomice de pe principalele pieţe", se arată într-un comunicat alFitch.

În 2009 şi în prima jumătate a acestui an, banca a încetinitsubstanţial creşterea activităţii de creditare şi a redus expunereala instituţiile de credit cu risc ridicat. Totodată, compania aîmbunătăţit situaţia lichidităţilor şi a menţinut profitabilitatea,menţionează analiştii agenţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO