Bănci și Asigurări

Firmele de recuperare a creanţelor şi-au crescut afacerile cu 20%, dar marjele de profit s-au îngustat

Firmele de recuperare a creanţelor şi-au crescut...

Autor: Ciprian Botea

11.07.2014, 19:00 726
Cele mai mari zece companii specializate în recuperarea creanţelor au încheiat anul trecut cu afaceri de 191 miliane de lei (43 mil. euro), cu 20% peste nivelul din 2012, dar marja de profit medie s-a redus aproape la jumătate, arată datele de la Ministerul Finanţelor. Numărul angajaţilor a crescut anul trecut cu circa 350 de persoane.
 
„Există o activitate intensă pe piaţa aceasta. Anul acesta s-a dublat businessul nou. Vânzările de credite cu garanţii le-au depăşit pentru prima dată pe cele de credite fără ga­ranţii. Valoarea portofoliilor de credite garantate a fost de 800 mil. euro în primul semestru“, a declarat Andrei Mocanu, directorul general al Kredyt Inkaso, unul dintre cei mai activi jucători din această piaţă.
 
Kredyt Inkaso, deţinută de grupul polonez cu acelaşi nume, a intrat la înce­putul anului trecut pe piaţa locală, dar în decembrie a ajuns să ocupe poziţia a cin­cea în clasamentul celor mai mari firme de recuperare de creanţe, cu o cifră de afaceri de 16,5 milioane de lei (3,7 mil. euro).
 
Cea mai mare companie din piaţă a rămas şi anul trecut EOS KSI, deţinută de grupul german cu acelaşi nume, care a avut afaceri de 58 milioane de lei (13 mil. euro), în creştere cu 7% faţă de 2012. EOS KSI are 638 de angajaţi, respectiv o treime din totalul salariaţilor primilor zece jucători, şi ocupă primul loc pe piaţă la distanţă semnificativă de celelalte firme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO