Bănci și Asigurări

Firma de avocatură Dentons a oferit asistenţă juridică grupului francez Société Générale şi BRD SocGen în finanţarea de 435 milioane de euro acordată Ford Otosan România

 Simona Marin, partener Dentons

Simona Marin, partener Dentons

Autor: Roxana Rosu

01.04.2024, 13:24 82

Firma de avocatură Dentons a oferit asistenţă juridică grupului francez Société Générale şi BRD SocGen, în calitate de Coordinating Mandated Lead Arrangers şi Bookrunners, în finanţarea de 435 mil. euro acordată companiei producătoare de automobile Ford Otosan România (Ford Otosan România). 

Împrumutul va finanţa investiţiile Ford Otosan în liniile sale de producţie de la Craiova, respectiv va contribui la finanţarea viitoarei generaţii de Ford Transit Courier şi Ford Tourneo Courier, precum şi la lansarea variantelor complet electrice ale modelelor Puma şi Courrier. 

Dentons a gestionat şi coordonat tranzacţia de finanţare, de la documentare până la utilizarea împrumutului, şi a oferit asistenţă în cadrul procesului de sindicalizare care a rezultat în alăturarea în sindicat, în calitate de creditri, a unui grup  de bănci româneşti şi internaţionale:  BRD Group Société Générale, BCR., Banca Transilvania, Garantibank International NV, Garanti Bank, BNP Paribas Paris Sucursala Bucureşti, Citibank Europe PLC Dublin, Sucursala România şi UniCredit Bank. 

Echipa Dentons a fost condusă de Simona Marin, (partener şi coordonator al departamentului de drept financiar-bancar din cadrul Dentons Bucureşti), cu asistenţa Sandrei Constantin (senior associate) şi a Alexandrei Şofineţi (associate).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO