Bănci și Asigurări

Fintech-ul Instant Factoring vrea să finanţeze IMM-urile cu 15 mil. euro

Adina China-Birta, Country Manager Instant Factoring

Adina China-Birta, Country Manager Instant Factoring

Autor: Cristina Bellu

24.07.2019, 11:31 516

În S1/2019 valoarea medie a unei facturi a fost de 2.300 euro

Instant Factoring, primul start-up românesc de microfactoring online pentru IMM-uri, ţinteşte atingerea unui volum de finanţări de 15 mil. euro până la finalul anului, în condiţiile în care în primul semestru volumul solicitărilor de finanţare procesate a crescut de cinci ori comparativ cu perioada iulie-decembrie 2018.

Din datele centralizate de instituţie, în primele şase luni ale anului, valoarea medie de finanţare a unei facturi a fost de aproximativ 2.300 euro, cu un termen de plată mediu al facturilor acceptate pentru finanţare de 32 de zile, cele mai multe solicitări de finanţare provenind din sectoarele comerţ şi distribuţie (22%), transport (19%), servicii prestate întreprinderilor (18%) şi construcţii (9%).

„Pe lângă sectoarele care au un necesar de finanţare intensivă, remarcăm o creştere a cererilor de finanţare din partea micro-companiilor din sectorul serviciilor prestate întreprinderilor, unde regăsim un număr semnificativ de firme de consultanţă de management sau financiară, agenţii de publicitate şi altele. Soluţiile de factoring sunt perfect aplicabile în această zonă şi acoperă nevoia de cash pe termen scurt, având în vedere termenele lungi de plată pe care le practică clienţii lor, companii mari şi în general stabile, dar care plătesc greu. De altfel, este una dintre industriile cele mai profitabile la nivel de microîntreprinderi cu cifra de afaceri de până la 500.000 euro, cu 4,65 miliarde lei profit la o cifră de afaceri de 11,66 miliarde lei, din datele publice preliminare valabile la 2018”, explică Adina China-Birta, Country Manager Instant Factoring.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO