Bănci și Asigurări

FinCoP: Vanzarile noastre de pensii private sunt cu o treime sub asteptari

03.12.2007, 17:42 24

FinCoP, al doilea broker de pensii private ca marime de pe piata (dupa numarul de agenti de vanzare), a reusit sa atraga doar 150.000 de clienti la cele patru fonduri de pensii pentru care vinde, cu o treime mai jos decat asteptarile initiale.
FinCoP are in prezent circa 15.000 de agenti autorizati, dintre care doar jumatate sunt activi. Spre comparatie, cel mai mare broker de pensii de pe piata, Brokerpool Cluj, are peste 25.000 de agenti autorizati.
"Vanzarile totale din acest moment sunt de circa 150.000 de contracte, fata de planul de circa 200.000 pe care il aveam pana acum, adica am realizat doar doua treimi din cat ne-am propus. Piata s-a structurat altfel decat ne-am asteptat", a declarat pentru ZF Romeo Jantea, CEO al FinCoP Broker de Pensii Private.
Brokerul sau vinde pentru patru administratori de pensii private obligatorii (pilonul II): Allianz-Tiriac (locul doi pe piata, dupa primele doua luni de la startul campaniei de aderare), Generali (locul 3), Interamerican (locul 5) si BT Aegon (locul 7). Desi vanzarile de pensii obligatorii sunt sub asteptarile brokerului, Jantea spune ca nerealizarile de anul acesta vor fi compensate anul viitor, cand FinCoP va intermedia pensii private facultative (pilonul III) si o gama larga de produse de asigurare.
Deja, brokerul a fost autorizat si pe piata pensiilor facultative, intensitatea implicarii pe aceasta piata fiind inca evaluata, potrivit lui Jantea.
Mihai Seitan, directorul de parteneriate al FinCoP, afirma ca anul viitor va aduce o crestere importanta pe piata pensiilor facultative, mai ales datorita vanzarilor corporate (companii care vor contribui la fondurile facultative de pensii in beneficiul angajatilor). Insa forta de vanzare ce va fi mentinuta anul viitor va fi de circa 1.500 de agenti de vanzare, de zece ori mai mica decat cea utilizata in prezent pentru pensiile obligatorii, a mai spus Mihai Seitan.
In primele doua luni, peste 2,2 milioane de clienti au aderat la cele 18 fonduri de pensii private obligatorii de pe piata. Piata totala ce va fi atinsa la finalul campaniei de aderare de patru luni (ianuarie 2008) este de circa 3-3,5 milioane de clienti, potrivit estimarilor companiilor de administrare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO