Bănci și Asigurări

Finanţele vor să atragă de pe piaţă 4,5 miliarde lei, dublu faţă de cât au reuşit să atragă în octombrie

Finanţele vor să atragă de pe piaţă 4,5 miliarde lei, dublu faţă de cât au reuşit să atragă în octombrie

Foto: Shutterstock

Autor: Monica Juganaru - Mediafax

28.10.2011, 17:34 373

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) vrea să atragă în luna noiembrie 4,5 miliarde de lei prin vânzarea de titluri de stat, de peste două ori mai mult decât suma pe care Trezoreria a reuşit să o împrumute în octombrie, iar scadenţele titlurilor sunt de sub trei ani.

Secretarul de stat Bogdan Drăgoi a declarat, la jumătatea lunii octombrie, că Finanţele se vor concentra în următoarele luni pe emisiunile de titluri de stat cu scadenţă de până la cinci ani, iar în a doua parte a lunii noiembrie vor lansa o nouă emisiune pe pieţele externe, condiţiile din prezent fiind mai atractive în SUA.
În luna noiembrie, Finanţele vor organiza şase licitaţii pentru vânzarea de titluri de stat, respectiv patru pentru certificate de trezorerie şi două pentru obligaţiuni de stat, cu scadenţa la doi şi trei ani.

Prima operaţiune este programată pentru joi, 3 noiembrie, pentru vânzarea de obligaţiuni cu maturitatea de doi ani, în valoare de 500 milioane de lei.

Licitaţiile programate pentru octombrie, de aproape 4 miliarde de lei, acopereau doar titlurile care ajungeau la maturitate în această lună, însă instituţia a atras doar 2,1 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO