Bănci și Asigurări

Finanţele caută până la 14 miliarde de lei pe piaţa internă, până în vară

Finanţele caută până la 14 miliarde de lei pe piaţa...

Autor: Monica Juganaru

07.04.2014, 14:24 438

Certificatele de trezorerie ar urma să acopere 20-25% din total, respectiv 2,5-4 miliarde de lei.

Trezoreria a anunţat deja planificarea pentru luna aprilie, respectiv emisiuni în valoare de 4,33 miliarde lei, cu 23,8% mai reduse decât suma titlurilor care ajung la scadenţă luna viitoare, în sumă de 5,68 miliarde lei.

Surse bancare au declarat vineri pentru MEDIAFAX că Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a mandatat băncile Citigroup, Societe Generale, UniCredit şi ING să pregătească o emisiune de obligaţiuni denominate în euro, cu maturitate de peste zece ani, care va fi lansată în cel mult două săptămâni.

"Cu privire la emiterea titlurilor de stat denominate în euro, MFP îşi menţine politica de reducere treptată a acestor emisiuni până la eliminare, ţinând cont de obiectivul consolidării unei curbe de randamente în lei, precum şi cel al limitării riscului valutar", potrivit unui anunţ al MFP.

Trezoreria a atras în primele trei luni din acest an 9,639 miliarde lei şi 678,7 milioane euro prin vânzare de titluri de stat. La aceste împrumuturi se adaugă 2 miliarde dolari, sumă atrasă de pe pieţele internaţionale prin două emisiuni de obligaţiuni, cu maturităţi de 10 şi 30 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO