Bănci și Asigurări

Finantarile Romstal Leasing urca spre 200 mil. euro

13.11.2007, 20:29 11

Finantarile acordate de Romstal Leasing ar putea ajunge in acest an la 200 mil. euro, cu 5% mai mult decat estimarea initiala de 190 de milioane, in urma cresterii numarului de contracte acordate in luna octombrie in cadrul Salonului International Auto Bucuresti (SIAB).
In primele 10 luni Romstal Leasing a incheiat 4.883 de contracte si a acordat finantari in valoare de 172 mil. euro, in crestere cu 44% comparativ cu acelasi interval din 2006.
"Daca media lunara a finantarilor acordate, mai mare de 14 milioane de euro, se pastreaza pana la sfarsitul anului, vom ajunge la finantari de 200 de milioane de euro. Este posibil dat fiind ca deocamdata, in noiembrie, ritmul se pastreaza, dar trebuie sa luam in calcul si luna decembrie, cand activitatea este mai redusa", a declarat Ionut Chirila, directorul de marketing Romstal Leasing.
Compania a incheiat in luna septembrie 1.030 de contracte si a acordat finantari de 39,7 milioane de euro, o contributie importanta fiind adusa de promovarea in cadrul SIAB. 60% din contractele aferente lunii octombrie au fost incheiate in baza ofertei promovate in cadrul targului auto. "In luna octombrie am depasit pragul de 1.000 de contracte incheiate intr-o luna si in acelasi timp am dublat valoarea finantarilor fata de luna septembrie, cea mai buna de pana acum, cand am inregistrat o valoare a finantarilor de 19 mil. euro", a declarat Chirila.
In totalul finantarilor acordate autoturismele detin o pondere de 41%, in timp ce vehiculele comerciale reprezinta 27,5%, autoutilitarele - 15,5%, motocicletele - 1,4%, echipamentele - 8,2%, iar leasingul imobiliar ajunge la 6,3%. Chirila estimeaza ca in urmatoarea perioada ponderea finantarilor aferente domeniului auto, in cumul de 80% pentru Romstal Leasing, se va reduce la 70%, urmand tendinta pietei.
Compania, controlata de grupul belgian KBC care a achizitionat pachetul majoritar de actiuni pentru 70 mil. euro, estimeaza ca detine o cota de piata de 4,2% si administreaza in teritoriu o retea de 30 de birouri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO