Bănci și Asigurări

Finansbank va opera direct pe piata bursiera

23.03.2006, 00:00 14

Finansbank va absorbi anul acesta societatea de servicii de investitii financiare pe care o detine, Finans Securities.

Anul trecut bancile comerciale au primit dreptul de a opera in mod direct pe piata de capital, insa Finansbank este prima care alege sa aboarba societatea de servicii de investitii financiare (SSIF) pe care o detine, desi mai multi jucatori au anuntat atunci ca vor lua in considerare o astfel de operatiune. Aceasta va duce la pierderea dreptului de vot al actiunilor detinute de Finans Securities la Bursa de Valori, conform statutului pietei.

"Fuziunea cu banca ne va permite o prezenta mai buna in teritoriu in contextul in care se preconizeaza o crestere importanta a valorii tranzactiilor de pe piata de capital, odata cu aderarea la UE. In plus, puterea financiara a bancii ne va ajuta pentru a ne finanta clientii odata cu introducerea tranzactiilor in marja", a declarat Adrian Simionescu, presedintele Finans Sercurities.

O decizie asemanatoare a fost luata si in urma cu doi ani, dar nu a mai fost pusa in practiva din cauza reglementarilor prea restrictive aprobate ulterior de Comisia Nationala de Valori Mobiliare.

Propunerea privind fuziunea va fi discutata in cadrul Adunarii Generale Extraordinare, care va avea loc la jumatatea lunii viitoare.

Pe ordinea de zi a AGA Extraordinare va fi si majorarea capitalului social al Finans Securities, cu 1,92 milioane de lei (0,55 milioane de euro), pana la 4,45 milioane de lei (echivalentul a 1,26 milioane de euro). Majorarea va fi realizata prin includerea in capital a rezultatului reportat din anii 2001-2005, presupunand emiterea a 73.259 de actiuni nominative in valoare nominala de 26,6 lei. Capitalul social va fi astfel divizat in 167.423 de actiuni. Consiliul de Administratie al societatii va fi imputernicit pentru stabilirea etapelor acestei majorari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO