Bănci și Asigurări

Finansbank a obtinut un credit sindicalizat de 15 milioane de euro

13.10.2004, 00:00 17

Finansbank Romania va incheia anul 2004 cu active totale in valoare de aproximativ 200 milioane euro, comparativ cu 105 milioane euro in decembrie 2003, si un profit net de patru milioane euro, a declarat Omer Tetik, vicepresedinte adjunct al bancii.
"La finele lunii septembrie, banca a raportat active totale in suma de 160 milioane euro si un cistig de 2,4 milioane euro. Cresterea provine in principal din creditele de consum si activele interbancare", a adaugat Tetik.
Parte a FIBA Group, filiala din Romania si-a inceput activitatea in luna februarie 2000, cand Finansbank AS Turcia a achizitionat pachetul majoritar de actiuni al Bancii de Credit Industrial si Comercial (BCIC).
Finansbank Romania a obtinut recent un credit sindicalizat in valoare de 15 milioane de euro, intermediat de Alpha Bank AE, sucursala Londra, The Bank of New York si Wachovia Bank National Association si subscris de noua institutii financiare internationale.
Acordul de finantare a fost semnat ieri, fondurile atrase fiind destinate sustinerii finantarii exporturilor si a operatiunilor de documentare ale companiilor romanesti.
Imprumutul a fost acordat pentru o perioada de 12 luni, iar dobinda oferita va fi calculata in functie de dobinda Euribor (rata medie a dobinzilor interbancare pe piata europeana) pe termen de un an, la care se adauga o marja de 1,75 puncte procentuale.
Banca detine o retea teritoriala formata din 22 unitati si un numar de aproximativ 600 de salariati. Pana la finele anului, Finansbank va deschide alte trei sucursale, iar inca zece locatii vor fi inaugurate in 2005.
"Obiectivul nostru este sa atingem 50 de unitati teritoriale pana in 2007, nivel pe care noi il consideram optim", a apreciat Tetik. El a mai spus ca, pana la sfarsitul anului, banca va lansa serviciul Internet Banking si un nou tip de card.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO