Bănci și Asigurări

Filip & Company a asistat Ministerul Finanţelor Publice în emisiunea de euroobligaţiuni în valoare de 3,5 miliarde de euro

Filip & Company a asistat Ministerul Finanţelor Publice...

Autor: Roxana Rosu

15.04.2021, 11:01 234

Firma de avocatură Filip & Company a acordat asistenţă Ministerului Finanţelor Publice, alături de casa de avocatură Linklaters, într-o emisiune de euroobligaţiuni în două tranşe care a atras de pe pieţele internaţionale 3,5 miliarde de euro.

Prima tranşă, în valoare de 2 miliarde de euro, are o maturitate de 12 ani şi un cupon de 2,1% , în timp ce cea de-a doua tranşă, în valoare de 1,5 miliarde de euro, are o maturitate de 20 ani şi un cupon de 2,77%.

„România a reuşit din nou să acceseze pieţele internaţionale de capital în condiţii foarte bune pentru această perioadă incertă pentru întreaga economie mondială. Din acest punct de vedere, emisiunea de obligaţiuni confirmă încrederea de care se bucură economia României pe pieţele externe, interesul investitorilor fiind ridicat. Ne bucurăm că am putut şi noi ajuta”, a declarat Monica Stătescu, partener Filip & Company.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO