Bănci și Asigurări

FGA a aprobat 2.000 de dosare de daună ale păgubiţilor Astra în valoare de 8,2 mil. lei

FGA a aprobat 2.000 de dosare de daună ale păgubiţilor...

Autor: Anelis Baciu

10.03.2016, 12:51 423

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a aprobat până la începutul acestei luni aproximativ 2.000 de dosare de daună ale păgubiţilor companiei falimentare Astra Asigurări, valoarea totală a despăgubirilor situându-se la 8,2 milioane de lei.

Alte 7.200 de dosare sunt în curs de aprobare, în timp ce încă 2.500 vor ajunge pe masa FGA în perioada următoare.

Păgubiţii ale cărora dosare au fost aprobate nu vor primi însă sumele cuvenite în condiţiile în care instanţa judecătorească nu a emis încă o hotărâre definitivă privind falimentul Astra. Curtea de Apel a stabilit un nou termen în dosarul falimentului Astra, pentru 24 martie, după ce decizia de la finalul anului trecut a Tribunalului Bucureşti, a fost atacată.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a cerut instanţei la începutul lunii septembrie intrarea în faliment a Astra, după ce companie controlată de omul de afaceri Dan Adamescu,  a eşuat în procesul privind majorarea capitalul social cu suma de 425 de milioane de lei.

Compania s-a aflat în proces de redresare financiară vreme de un an şu jumătate, sub administrarea specială a KPMG Advisory.

La momentul anunţului ASF că va cere falimentul Astra, compania avea 1,8 milioane de asiguraţi, cu 2,5 milioane de poliţe. Poliţele Astra au trecut în administrarea FGA care a preluat şi circa 57.000 de dosare de daună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO