Bănci și Asigurări

Înca un faliment în asigurări: După declanşarea procedurii de faliment la CertAsig, urmează asigurătorul Asimed. ASF a retras autorizaţia de funcţionare a Asimed şi a cerut deschiderea procedurii falimentului

Înca un faliment în asigurări: După declanşarea...

Autor: Mircea Nica

15.01.2021, 11:30 2008

♦ Controlul periodic efectuat de către ASF la societatea Asimed a scos în evidenţă peste 40 de fapte de natură contravenţională.

Compania de asigurare Asimed a fost sanc­ţio­nată de Autoritatea de Supraveghere Finan­cia­ră (ASF) printr-o amendă în valoare de 50.000 de lei, împreună cu retragerea autorizaţiei de func­ţionare a societăţii, constatarea stării de insolvenţă şi promovarea cererii privind deschi­derea procedurii falimentului împotriva acesteia, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii ASF, la solicitarea ZF.

Astfel, „rezultatele controlului au fost anali­zate de către Consiliul ASF şi au fost stabilite ur­mătoarele: amendarea societăţii cu 50.000 de lei; retragerea auto­rizaţiei de func­ţio­nare a societăţii, constatarea stării de insolvenţă, precum şi promo­varea cererii pri­vind deschiderea pro­cedurii fali­men­tului împotriva acesteia“, au mai transmis repre­zentanţii ASF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO