Bănci și Asigurări

Exista interes pentru Banca Agricola

11.09.2000, 00:00 23



Consortiul format din Fondul Romano-American de Investitii (FRAI), Rabo International Advisory Services, filiala de management a Rabobank Olanda si Fondul de investitii Regent a depus vineri la FPS o oferta pentru privatizarea Bancii Agricole.

Oferta a fost insotita de o scrisoare de garantie bancara in valoare de 940.000 dolari emisa de Banca Romaneasca, unde principalul actionar este FRAI. Fondul Regent a intrat in consortiu dupa deciziei de retragere a Bancii Agricole a Greciei.

Comisia de privatizare a bancii va analiza, saptamana viitoare, daca oferta este in concordanta cu cerintele caietului de sarcini si va incepe negocierile in conformitate cu strategia de privatizare adoptata de Guvern.

Punctul cel mai dificil al negocierilor va fi, probabil, legat de capitalizarea de la buget a bancii, Banca Agricola avand in prezent capitaluri proprii negative. Banca Agricola are nevoie de o infuzie de capital de circa 150 milioane de dolari.

FPS este principalul actuional al bancii cu 565 din totalul actiunilor, societatile de investitii financiare detin 25%, restul apartnand micilor actionari.

Consultantul de privatizare este consortiul format din banca de investitii Lazard Freres, Raiffeisen Investment AG si Casa de Avocatura Musat si Asociatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO