Bănci și Asigurări

Exerciţiul de evaluare BSR al ASF şi EIOPA identifică 13 riscuri ale sectorului local al asigurărilor. ASF ştie de ani de zile de cel puţin două riscuri ale sectorului asigurărilor: gradul semnificativ de concentrare pe RCA, rata mare a daunei şi gradul de cuprindere în asigurări

Exerciţiul de evaluare BSR al ASF şi EIOPA identifică...

Autor: Mircea Nica

13.01.2022, 20:15 158

Riscurile cibernetice, gradul redus de lichiditate a instrumentelor financiare, insurtech, noile prevederi legislative şi evoluţia ratelor de schimb, alături de riscurile cu care piaţa asigurărilor s-a confruntat de ani de zile, precum gradul semnificativ de concentrare pe RCA, rata mare a daunei şi gradul mic de cuprindere în asigurări sunt câteva riscuri care pot duce la destabilizarea pieţei asigurărilor, potrivit exerciţiului de evaluare a activelor şi pasivelor (BSR) din sectorul asigurărilor din România.

Exerciţiul BSR, de evaluare a activelor şi pasivelor sectorului asigurărilor din Ro­mâ­nia, derulat în 30 iunie 2020 de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi Au­torita­tea Europeană de Asigurare şi Pensii Ocupa­ţio­nale (EIOPA), şi publicat re­cent de ASF, a scos la iveală 13 ris­curi şi vul­ne­rabilităţi ale pie­ţei asigurărilor.

ASF ştie de ani de zile de cel puţin două riscuri ale sectorului asi­gurărilor, respectiv gradul sem­nificativ de concentrare pe RCA şi rata mare a daunei sau gradul de cu­prindere în asigurări, dar nu a ve­nit cu măsuri sau rezolvări, con­form raportului BSR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO