Bănci și Asigurări

Executivii grupului BBVA, care controlează Garanti inclusiv în România, au anunţat că renunţă la bonusurile pe anul acesta

Executivii grupului BBVA, care controlează Garanti...

Autor: Alex Ciutacu

30.03.2020, 16:32 250

Directorii executivi care conduc grupul spaniol BBVA, proprietarul băncii Garanti BBVA, inclusiv pe piaţa locală, au anunţat că vor renunţa la bonusurile pentru anul acesta, într-un gest de solidaritate faţă de criza COVID-19, potrivit FT.

Carlos Torres, preşedintele executiv al BBVA, a declarat că directorii băncii au decis „să renunţe la toate tipurile de bonusuri” pentru anul acesta, ca „un gest de responsabilitate”.

„Trebuie să gestionăm impactul pe care îl va avea întreaga situaţie asupra băncii, trebuie să ne asigurăm că avem lichidităţi suficiente, că avem control asupra costurilor, trebuie să ne conservăm capitalul, să prioritizăm solvabilitatea...astfel încât să putem susţine economia şi să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a proteja toate locurile de muncă din BBVA”, a explicat Carlos Torres, preşedintele executiv al BBVA.

În prezent, mai mult de jumătate dintre angajaţii BBVA la nivel global lucrează de acasă, în contextul în care grupul spaniol are peste 70.000 de angajaţi.

În acelaşi timp, Ana Botin, preşedintele băncii Santander, a acceptat o reducere de salariu de 50% în 2020 – pentru a putea finanţa achiziţia de echipamente medicale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO