Bănci și Asigurări

Executarea silită a Astra pentru datoria de 96 mil. lei către CNADNR, suspendată de instanţă

Executarea silită a Astra pentru datoria de 96 mil. lei...

Autor: Marius Oncu

16.04.2015, 00:00 461

Executarea silită a companiei Astra Asigurări pentru datoria de aproape 96 milioane de lei către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a fost suspendată provizoriu de către instanţă la solicitarea companiei de asigurări.

"A fost admisă cererea de suspendare provizorie formulată de societate şi s-a dispus suspendarea provizorie a executării demarată în dosarul de executare al BEJ Trancă Bogdan Ovidiu, până la judecarea cererii de suspendare a executării", se arată într-o informare transmisă de Astra Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conturile Astra au fost blocate săptămâna trecută în urma declanşării procedurii de executare silită prin înfiinţarea popririi asupra acestora, iar compania a anunţat că va plăti CNADNR în perioada următoare suma de 95 milioane de lei, în baza executării unei poliţe.

Administratorul special al Astra Asigurări, KPMG Advisory, a propus executorului judecătoresc eşalonarea la plată a sumei.

Astra trebuie să plătească CNADNR 93,9 milioane lei în baza unei poliţe emise în favoarea Romstrade, companie aflată în insolvenţă, pentru realizarea unui tronson de autostradă. La această sumă se adaugă cheltuieli de judecată.

Compania, cel mai mare asigurător în 2013, a coborât anul trecut pe locul trei în topul companiilor de profil, după Allianz-Ţiriac şi Omniasig.

Cu un capital social de 257,8 milioane de lei, societatea este controlată de The Nova Group Investments România SA - 72,754% şi Epsilon Estate Provider SRL- 26,289%, alături de mai multe persoane fizice şi juridice, cu o participaţie reprezentând 0,957% din capitalul social. Cele două societăţi sunt controlate de omul de afaceri Dan Adamescu.

În februarie 2014, ASF a instituit procedura de redresare financiară prin administrare specială la Astra Asigurări, a suspendat dreptul de vot al acţionarilor şi conducerea şi a numit KPMG Advisory ca administrator special.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO