Bănci și Asigurări

Ewald Nowotny, BCE: creşterea economică a zonei euro, mai puternică în a doua jumătate a anului

Ewald Nowotny, BCE: creşterea economică a zonei euro,...

Autor: Raluca Nicolae

11.05.2019, 15:31 286

Ewald Nowotny, membru al consiliului guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE),  a declarat că se aşteaptă ca economia zonei euro să îţi revină  în a doua jumătate a acestui an, deschizând calea unei discuţii privind politicile de stimulare a acesteia, citează Reuters.

De asemenea, Nowotny a afirmat că pieţele au interpretat greşit recentele comentarii ale preşedintelui BCE, Mario Draghi, comentarii care semnalizeau că actuala politica monetară ar urma să fie prelungită, a informat sâmbătă cotidianul economic japonez Nikkei.

Draghi a declarat, în luna aprilie, că BCE va lua în considerare măsuri de diminuare a impactului ratei negative a dobţnzii asupra băncilor comerciale, o remarcă care a determinat ca unii actori de pe piaţă să creadă că banca se pregăteşte să menţină actuala politică pentru o perioadă îndelungată de timp.

„S-a înteles greşit ceea ce noi am dorit să transmitem", a declarat Nowotny într-un interviu acordat lui Nikkei, menţionând că este prea devreme să se pronunţe în privinţa măsurilor de răspuns în cazul în care creşterea zonei euro s-ar diminua şi mai mult, deoarece următorul pas ar „depinde de datele economice de la momentul respectiv”.

Nowotny, un cunoscut critic a măsurile neconvenţionale de politică monetară luate de BCE în trecut, a declarat că se aşteaptă ca zona euro să înregistreze o creştere mai puternică în a doua jumătate a anului 2019. Acesta a spus că dacă economică nu îşi va reveni, BCE ar trebui sa ia măsuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO