Bănci și Asigurări

EVERGENT Investments a primit autorizaţia ASF pentru fond de investiţii alternativ, destinat investitorilor de retail, cu o politică de investiţii diversificată, închis şi autoadministrat

EVERGENT Investments a primit autorizaţia ASF pentru...

Autor: Tibi Oprea

26.06.2021, 14:29 224

EVERGENT Investments (fost SIF Moldova) a anunţat că a primit autorizarea ASF ca Fond de investiţii alternative, destinat investitorilor de retail, cu o politică de investiţii diversificată, închis şi autoadministrat.

„Suntem investitori pe termen lung, de aceea a genera performanţă în investiţii este un obiectiv esenţial în activitatea noastră. Autorizarea ca fond de investiţii alternativ deschide un nou capitol în existenta companiei şi ne permite să acceleram directia strategică de a investi în proiecte de tip private equity”, spune Claudiu Doroş, Preşedinte Director general EVERGENT Investments. 

”Suntem încrezători că o administrare activă susţinută a portofoliului EVERGENT va multiplica capitalul acţionarilor noştri. Portofoliul nostru listat este construit printr-o alocare dinamică, diferită de structura indicilor BVB, prin urmare, avem capacitatea de a genera alfa şi a arăta randamente cu două cifre ale activelor noastre, pentru acţionari”, a adăugat Doroş. 

EVERGENT Investments este listat la Bursa de Valori Bucureşti, având o capitalizare de piaţă de 1,345 mld. lei. EVERGENT Investments este unul dintre cei mai mari acţionari ai Băncii Transilvania, cea mai mare bancă de pe piaţă, iar printre alte acţiuni deţinute sunt şi la Petrom. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO