Bănci și Asigurări

Euromoney şi Mastercard: Erste Private Banking are cel mai bun serviciu de gestionare a averii din România. Divizia administrează active de aproape 1,9 miliarde de euro

Ava Beznoska, Head of Erste Private Banking în România.

Ava Beznoska, Head of Erste Private Banking în România.

Autor: Cristina Bellu

17.07.2023, 11:50 450

Erste Private Banking România, divizie a BCR, a fost desemnat drept cel mai bun serviciu de gestionare a averii din România de către publicaţia britanică Euromoney, în cadrul ediţiei din 2023 a Global Private Banking Awards.

O distincţie similară a fost acordată şi de către Mastercard România, în cadrul Galei Bank of the Year 2023.

,,Modelul de business BCR Erste Private Banking  se diferenţiază prin oferirea celei mai diversificate game de alternative investiţionale disponibilă pe piaţa locală, incluzând soluţii personalizate conform solicitărilor clienţilor, atât ale Grupului Erste, cât şi ale altor importanţi jucători globali”,  spune Ava Beznoska, noul Head of Erste Private Banking în România.

În România, serviciul de private banking a fost inclus în portofoliul BCR începând cu 2010, iar în prezent acoperă toate regiunile din ţară, cu focus în principal pe Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov, Iaşi şi Constanţa.

Divizia oferă servicii de administrare a averii a 3.000 de clienţi, cu active totale gestionate de aproximativ 1,9 miliarde de euro, spun oficialii BCR.

În Austria, Erste Private Banking are în portofoliu 6.000 de clienţi şi gestionează active totale de aproape 50 mld. euro, în timp ce în Slovacia administrează active în valoare totală de peste un miliard de euro pentru cei peste 1.600 de clienţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO