Bănci și Asigurări

Euroins România a implementat două majorări succesive de capital în valoare totală de 126 mil. lei.

Euroins România a implementat două majorări succesive...

Autor: Mircea Nica

09.12.2020, 11:00 159

Euroin România, una dintre cele mai mari companii de asigurări de pe piaţa locală, a implementat două creşteri succesive de capital, ajungând la o valoare cumulată de 126 mil. lei, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii companiei.

"Compania se concentrează pe creşterea continuă a calităţii şi diversificării portofoliului de asigurări, având ca principal obiectiv menţinerea şi consolidarea poziţiei şi îmbunătăţirea continuă a rezultatelor financiare”, a declarat Jeroen van Leeuwen, membru al Consiliului de Administraţie.

Astfel, prima majorare de capital, în valoare de 50 mil. lei, a fot realizate pe data de 2 decembire, iar ulterior pe data de 3 decembrie, Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Euroins România a aprobat şi realizat conversia a două datorii subordonate în valoare de 76 mil. lei în capital de lucru.

Compania precizează că cele două datorii subordonate au fost acordate în luna iunie şi august de către compania-mamă Euroins Insurance Group. Finalizarea acestor măsuri economice şi infuzii de capital indică angajamentul pe termen lung al acţionarilor şi investitorilor faţă de Euroins România şi piaţa de asigurări din România, au mai transmis reprezentanţii companiei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO