Bănci și Asigurări

Euroins, afaceri de 26 mil. euro la noua luni

16.10.2008, 19:32 17

Euroins (fosta Asitrans), companie de asigurari a grupului bulgar Eurohold, a subscris in primele noua luni prime brute de 94 mil. lei (25,9 mil. euro), in crestere cu 42% fata de aceeasi perioada din anul trecut, potrivit rezultatelor preliminare ale companiei. Daunele platite au urcat cu 60%, pana la 40 mil. lei (11 mil. euro). "Rezultatele obtinute de Euroins in primele noua luni ale anului au la baza strategia adoptata de managementul companiei, in cadrul caruia prioritatile au fost reprezentate de dezvoltarea fortei de vanzari si a unei retele teritoriale puternice. In continuare ne axam pe extinderea in sistem franciza, dar cu accent pronuntat pe calitate si nu pe cantitate", a declarat Bogdan Stan, directorul general al companiei.

Euroins practica doar asigurari generale si ocupa locul 11 pe aceasta piata, potrivit companiei. Asiguratorul detine in prezent o retea teritoriala formata din 116 unitati, din care 93 sunt ale companiei, iar 23 in regim de franciza.
Compania a fost cumparata de bulgari vara trecuta, valoarea tranzactiei fiind de 12,5 mil. euro, suma care a inclus si o majorare de capital.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO