Bănci și Asigurări

Eurohold, grupul care deţine Euroins în România, va cumpăra operaţiunile din Bulgaria ale CEZ

Eurohold, grupul care deţine Euroins în România, va...

Autor: Mircea Nica

19.01.2021, 16:43 273

Grupul bulgar Eurohold, care deţine compania de asigurări Euroins în România, a primit aprobările Comisiei de Reglementare a Energiei şi Apei din Bulgaria pentru a cumpăra operaţiunile CEZ din Bulgaria, potrivit informaţiilor publicate de grupul bulgar Eurohold.

"Am obţinut aprobări de la autorităţile de reglementare bulgare antitrust şi energetice, astfel încât să putem continua cu finanţarea şi finalizarea tranzacţiei. Avem sprijinul băncilor globale de investiţii cu o experienţă solidă în furnizarea de finanţare pentru astfel de tranzacţii. După finalizarea achiziţiei, ne vom propune să dezvoltăm o companie regională de utilităţi”, a transmis Vasil Stefanov, şeful fuziunilor şi achiziţiilor la Eurohold Bulgaria.

Astfel, Eurohold va achiziţiona activitatea CEZ Group în Bulgaria prin filiala sa şi va înfiinţa Eastern European Electric Company (EEEC). Acordul include 67% din energia electrică CEZ Distribution Bulgaria şi furnizorul de energie electrică CEZ Electro Bulgaria, precum şi 100% din acţiunile comerciantului autorizat de energie electrică CEZ Trade Bulgaria, compania de servicii IT CEZ ICT Bulgaria, parcul solar Free Energy Project Oreshetz , centrala electrică pe bază de biomasă Bara Group şi CEZ Bulgaria care coordonează şi administrează toate filialele CEZ Group din Bulgaria.

Următoarea etapă a procesului de achiziţie va fi semnarea contractelor de finanţare şi transferul acţiunilor. Eurohold va finanţa achiziţia printr-o combinaţie de capitaluri proprii şi capital împrumutat furnizate de băncile de investiţii la nivel mondial.

Eurohold este o companie cotată la bursa de la Varşovia.

Anul trecut Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a început o analiză la toate companiile de asigurări din România să vadă unde îşi depun banii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO