Bănci și Asigurări

Euro a mai recuperat din pierderi

26.06.2007, 17:19 20

Cursul leu/euro a oscilat ieri intr-o banda ingusta, in timp ce dealerii au asteptat decizia BNR privind politica monetara.
Dupa scaderile agresive de la sfarsitul saptamanii trecute, euro a recuperat ieri teren, pe fondul unei piete calme.
BNR a calculat ieri un curs de 3,1782 lei pentru un euro, cu 0,08 bani peste nivelul precedent. Dolarul a pierdut inca 0,53 bani, coborand la un nou minim, de 2,3666 lei.
"Piata a fost calma, iar volumele tranzactionate au fost consistente, insa nu s-au apropiat de varful inregistrat vineri. Probabil vom mai sta cateva zile la aceste niveluri, dupa care leul va relua probabil trendul de apreciere", a comentat un dealer.
Euro a inceput ziua de tranzactionare la Bucuresti la 3,171/3,174 lei, la nivelul la care se gasea la inchiderea de vineri. Pe parcursul zilei cotatiile au urcat usor, pana la 3,18/3,1810 lei pentru un euro, la inchiderea pietei. Celelalte monede din regiune au inregistrat de asemenea corectii, dupa castigurile de saptamana trecuta. Cotatiile au urcat la 3,78 zloti/euro in Polonia, respectiv 246,8 forinti/euro, pe piata maghiara.
BNR a anulat licitatia pentru atragerea de depozite la o luna, in conditiile in care nivelul lichiditatilor pe piata monetara a fost redus. Dobanzile pe termen scurt au oscilat la 9%-13% pe an, in conditiile in care companiile au o cerere mai mare de lichiditati, pentru a-si plati obligatiile la buget.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO