Bănci și Asigurări

Euro a făcut un pas în spate şi a scăzut uşor, dar cursul leu/euro a închis săptămâna aproape de maximul istoric, la 4,7729 lei/ euro

Euro a făcut un pas în spate şi a scăzut uşor, dar...

Autor: Mediafax

25.11.2019, 00:00 82

Cursul de schimb al monedei naţionale a înregistrat o scădere vineri, după o săptămână în care a atins în fiecare zi un nou maxim. Tendinţa de depreciere a monedei naţionale s-a oprit vineri, după ce cursul leu/euro a atins patru vârfuri istorice la rând în această săp­tă­mână, cursul rămânând la 4,7729 lei/euro, sub valoarea de joi, de 4,7808 lei/euro.

Tendinţa de depreciere a leului s-a accentuat luni. Vineri s-a înregistrat şi creşterea indicelui Robor la 3 luni, în funcţie de care s-a calculat rata dobânzilor la credite, la 3%, după o perioadă în care s-a aflat sub această valoare. Vârful anterior al cursului din acest an, de 4,7648 lei/euro, a fost atins în data de 25 ianuarie, la câteva săptămâni după adoptarea OUG 114/2018.

Leul a demarat o tendinţă de depreciere faţă de euro în ultimele două luni şi jumătate, mai precis începând cu luna septembrie. Dolarul american a fost cotat ieri de BNR la 4,3160, în uşoară creştere faţă de referinţa din ziua anterioară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO